zaterdag 2 juli 2016

Klussen tussendoor

Schroefraam, roer en leiding galanvetpomp

Vulstuk schroefraam
Het onderste deel van het schroefraam moest nog afgewerkt worden. Hier zijn twee gespiegelde delen eiken passend gemaakt die aan beide kanten van het verjongde bestaande kiel gedeelte zijn gezet en met epoxy tot één geheel zijn verlijmd. De balk van de achtersteven gaat nog afgeschuint worden ter hoogte van het schroefraam om een zo goed mogelijke waterstroming te bewerkstelligen.


oude situatie roer
nieuwe situatie roer
Afgelopen week de extra heng gemaakt voor het roer, deze heeft nu zijn plaats gekregen iets boven het midden tussen de twee bestaande roerhengen.
De plaats van deze heng is niet helemaal willekeurig, maar is de laagst mogelijke plaats voor de vingerling om nog in het achterbord vast te zitten.
De lange, onderste heng gaat uiteindelijk verplaatst worden naar bijna helemaal onder aan het roer. Hier zal een nieuwe vingerling gelast worden op het iets uitstekend deel van de ijzeren zool die onder de kiel van de boot zit.





binnenlager van de schroefas
vetpers in de achterbank
Aan de binnenkant van de boot ook nog een een goede plek gezocht voor de vetpers van de schroefas en het galan.
De pers heeft uiteindelijk een plekje gevonden in de achterbank en is met een koperen leiding verbonden met het binnenlager van de schroefas koker.
Daar waar de leidingen door spanten en schotten lopen, worden deze beschermt met een rubberen mantel.
Voor het plaatsen van de vetpers moest er nog wel een opening in één van de vlonders worden gemaakt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten