woensdag 28 september 2016

Afsluiters en kranen

Benzinekraan en waste afsluiter


benzinekraantje
Voor de boot waren we nog steeds op zoek naar een passende kraan die in de buurt van onze nieuwe tank in de benzineleiding naar de motor moet komen.
Een modern alternatief had ik al gevonden maar gelukkig nog niet aangeschaft. Van de week kwam deze mooie messing benzinekraan met wandmontage langs op marktplaats.
Fijn dat we voor hier een in het tijdsbeeld passend exemplaar gevonden hebben zodat ook hier geen moderne plastic of RVS exemplaar komt te zitten.

Buitenkraan van het toilet
In de boot zitten op diverse plaatsen afsluiters (kranen) om leidingen die door de huid gaan af te kunnen sluiten. Een van de grotere is deze bronzen afsluiter van het toilet.
Een mooi exemplaar die, als hij is dicht gedraaid, ook nog eens een vlakke afgesloten romp geeft omdat de plunjer de inlaatopening afsluit.

Omdat de afsluiter iets lekte ben ik een aantal keer in de avonduren bezig geweest met het glad schuren en polijsten van de afdichtings rand. Een precies en daardoor tijdrovend werkje.
doorvoer met dichte plunjer
-Eerst word de binnenrand van kleurlaag voorzien, ik gebruikte daar een watervaste viltstift voor. 
-Dan werd de afsluiter dichtgedraaid waardoor in de gekleurde rand de hoogtes zichtbaar werden door dat hier de inkt werd weg gewreven en het brons gaat glimmen. 
-Deze hoogtes werden dan voorzichtig geschuurd en dan begon het proces weer van voren af aan, net zolang totdat er rondom een aaneengesloten glimmende rand te zien is en de afsluiter geen water meer doorlaat.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten