zondag 23 oktober 2016

Dek en afwerking

puzzelen en schilderen

sb dekdelen

Dekdeeltjes

Deze ochtend flink aan het puzzelen geweest met de teak dekdeeltjes die nog allemaal los op het dak van de boot lagen. Toen het op de loodsvloer weer één kloppend geheel was, hebben we de latten gebundeld en voorlopig even opgeborgen tot ze weer gemonteerd gaan worden.

Lijstwerk voor het boeisel

Ondertussen een partij hardhouten latten op maat gezaagd voor de afwerklijst aan de bovenrand van het boeisel. Voor de vele liplassen waar deze latten mee aan elkaar worden gelijmd tot een lengte van 8.5 meter, is inmiddels een freesmal gemaakt zodat de lassen allemaal exact gelijk gemaakt worden.

Nu met de goede kit

Dekbalkjes schilderen

Een groot deel van de nieuw gemaakte dekbalkjes zijn vandaag geschuurd en twee keer in de verdunde witte lak gezet zodat ze straks allemaal netjes wit gelakt gemonteerd kunnen worden.

Als laatste klusje vandaag nog de vulopening van de benzinetank losgehaald. Deze hadden we de vorige keer met een niet benzinebestendige kit gemonteerd.
De vuldop en de dek opening zijn met allerlei krabbertjes en doekjes met oplosmiddel zorgvuldig schoongemaakt. Daarna kon de vulopening met de juiste kit weer gemonteerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten