woensdag 30 november 2016

Mastbalk en gangboord

Laatste deel mastbalk en dekbalkjes

Mastbalk in wording

Mastbalk constructie

Eindelijk hebben we vandaag het laatste deel van de mastbalk constructie af kunnen maken. Het deel mahonie waar dit laatste deel uit moest komen hadden we niet meer in deze maat liggen en moest dus nog gehaald worden. Afgelopen week waren we eindelijk in de gelegenheid om langs de houthandel te gaan waar we ook de andere delen mahonie vandaan hebben zodat alles bijpassend is
Mastbalk constructie af
Nu we het juiste hout weer hebben was het maken van dit deel mastbalk een kwestie van tijd en natuurlijk het nodige werk om het in de juiste vorm en passend te krijgen.
Dit hebben we nu al een paar keer eerder gedaan en zo konden we eind van de middag naar volle tevredenheid het laatste deel van de mastbalk constructie definitief monteren.


Gangboord

leeg gangboord
dekbalkjes SB
Ondertussen is er hard gewerkt om het gangboord helemaal vrij te maken en de laatste dekdelen aan stuurboord te verwijderen. Ook zaten er hier nog diverse oude schroeven en resten lijm die de nodige tijd kosten om te verwijderen.
Omdat we toch het gehele dek gaan vervangen hier hebben we ook hier besloten dat er allemaal nieuwe dekbalkjes komen. De oude waren echt niet meer goed genoeg.
Intussen hebben we ook alle zeven dekbalkjes al weer klaar liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten