donderdag 27 september 2018

Bodemnaden opvullen (2)

Hulpstuk en montage

Na het moeizaam schaven en pasmaken van de eerste lat in het vlak hebben we besloten dat er een andere manier moet zijn om tot een goed resultaat te komen. Op het internet maar eens rondgekeken naar diverse alternatieven om lat passend in de naden te krijgen.
Besloten is nu om in plaats van de lat op maat te maken van de naad, het andersom te proberen en de naad met behulp van een (aangepaste) cirkelzaag voorzichtig op maat van de lat te zagen.

Hiervoor hebben we de onderkant van de handcirkelzaag aangepast met een tijdelijke zool die we van geleidepennen hebben voorzien. Hiermee konden we redelijk eenvoudig de bestaande naad op de goede maat zagen.
de nu van voor tot achter even brede naad was dan ook snel met lijm en een lat gevuld zodat we verder konden met andere klussen.

Zo hebben we onder andere de rugleuning van de bank in de kuip op zijn definitieve plek kunnen monteren. Dit met een rubber kitnaad langs de kuiprand tegen inwateren.
Ook de aansluiting tussen de bank en de binnenkant van het boeisel heeft een rubber kitrand gekregen.
De mahonie latten afwerking die onder de rugleuning hoort, kan nu de leuning geplaatst is ook op maat gemaakt worden om gemonteerd te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten