woensdag 18 maart 2015

spant 8

Spant 8 vervangen


Keukenblokje verwijderd
Dit voorjaar vorderen de geplande werkzaamheden gestaag. Vorige week even een sprintje met meer klusdagen. Vandaag verder met het achterste kajuitschot en spant 8.

Kajuitschot

Het kajuitschot word bevestigd op een frame dat bovenop spant 9 (keerschot) staat. Ook aan de binnenkant van dit frame zat weer triplex wat we hebben verwijderd.
De nieuwe delen van van het kajuitschot zijn dik genoeg zodat we geen extra binnenwand meer nodig hebben. Hierdoor kan de binnenruimte toch weer 5cm groter worden.
Binnen dit frame komen dan weer eiken balkjes waar de brede delen van het kajuitschot tegen gemonteerd kunnen worden. De aftimmering van de binnenzijde zal weer met mahonie deeltjes gebeuren.

Spant 8

Onder het toilet en het keukentje zat spant 8 lange tijd verborgen uit het zicht. Het vermoeden was dat hij, net als de andere spanten in de roef, in een slechte staat zou zijn. Bij het verwijderen van het keukenblokje bleek dit maar al te waar, Het oorspronkelijke eiken spant was volledig vergaan en leek meer op karton dan op hout.
Een 7cm dikke eiken plaat om dit spant te vervangen ligt al bij de loods en zal binnenkort op maat worden gemaakt. Dit nieuwe spant word hoog genoeg om meteen als eerste opstapje (+/-17cm) te dienen zodat bij de kajuitdoorgang nog maar één traptrede nodig zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten