zondag 22 november 2015

Zondag klusjes

Diversen


boeisel stuurboord
De zondag lijkt steeds meer een klusdag te worden voor het afmaken van lopende zaken en het voorbereiden op de klussen van de gezamenlijke werkdag.
Zo ook vandaag. Begonnen met de deklijst die we van de week hebben geplaatst.
Deze over de volle lengte in de lijn van het boeisel geschaafd en geschuurd, hierna ook weer de schroefgaten netjes afdoppen in voorbereiding van het plaatsen van het potdeksel.

Ondertussen nog de schaaf geslepen en een paar beitels voorzien van nieuwe handvatten

Uitlaat Albin 0-2
vlondertje sb-I
Toen door naar de motor, Afgelopen week heb ik de ruimte voor de uitlaat opgemeten. Op een zeer beperkte ruimte gaat de uitlaat met een knik naar beneden en haaks opzij door de zware eiken motorsteun. Met de mal en de maten thuis een in één keer passende uitlaatbocht en flens gelast. 
Hierop zit dan de uitlaatslang die via een demper (hoog onder de bank) naar de achter- of onderkant van het schip gaat lopen. 
Voor de plaatsing van de uitlaat zal het vlondertje in het middelste deel onder de bank dan wel weer aangepast moeten worden. Aan de achterkant komt hierin een doorvoeropening om ruimte te maken voor voor dit deel van de uitlaat.
Ik was nu toch bezig met de vlonders, dus nog maar een extra deel aan aan het eerste luikje gemaakt, wat ik al een tijdje van plan was, zodat dit nu geheel aansluit op de boot. Verder nog een begin gemaakt met de twee luiken die onder in de achterbank gaan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten