zondag 9 oktober 2016

Achterspiegel

Afdoppen en epoxy



hele rij nieuwe proppen
De zijkanten van de boot zitten aan elke kant met zo'n 20 schroeven aan de spiegel bevestigd. Door het schuren zijn in de loop der jaren deze schroeven steeds meer aan de oppervlakte komen te liggen. Voor de verdere afwerking vonden we het mooier om ook hier de moeite te nemen dit meteen maar grondig aan te pakken. 
De schroeven hebben we daarvoor op een paar na allemaal tijdelijk verwijderd en opnieuw bevestigd op de juiste diepte zodat ze allemaal weer netjes met een mahonie prop afgedopt konden worden.

Voor we begonnen hebben we al het roer en de achtersteven verwijderd. Uiteindelijk hebben we het achterdekje en de hoeken rondom nogmaals een keer geschuurd en konden we beginnen met het afwerken van de spiegel. Hiervoor hebben we de achterspiegel in de epoxy gezet als ondergrond voor de uiteindelijke laklagen 
In totaal zijn er nu drie lagen epoxy op de spiegel gerold, waarbij tussen de laatste twee lagen een geweven glasmat is aangebracht die aan alle kanten zo'n 10 cm om de hoeken doorloopt. Deze laag is er voor de sterkte en zal er ook voor zorgen dat de kopse kanten van het boeisel en de zijde tegen inwateren zijn beschermt.

Spiegel in de epoxy
Spiegel in de epoxy


Geen opmerkingen:

Een reactie posten