donderdag 19 januari 2017

Gangboord stuurboord (2)

Gangboord onderdek

Vulblokken schoongemaakt
Versterking schootrail
Na het plaatsen en monteren van de vulblokken van het zeilwerk zat er nog overal resten van de rubberkit die we gebruiken voor de montage.
Eerste klus van vanmorgen was dan ook het krabben en schuren van alle zichtbare kitresten zodat we weer een schone werkplek hebben. Ook is de knie nog extra bevestigd aan het boeisel. Deze schroefgaten zijn nu ook maar meteen afgedopt.

Net als aan de andere kant van de boot is er ook aan deze kant een versterking voor de schootrail gemaakt. Over vier dekbalkjes verdeelt is hiervoor er een stevige lat in deze dekbalkjes ingelaten.

Onderdek pas gemaakt
Nu de basisconstructie van het dek klaar is kon er een begin worden gemaakt met het onderdek. Hiervoor is eerst een mal gemaakt van hardboard. Toen deze na een veel schaven en schuren precies paste, hebben we de maten van de mal overgezet op het duurdere watervaste garantieplaat wat we als onderdek gebruiken.

Door al het afdoppen van de schroefgaten aan deze kant van de boot begon de bodem van de voorraad aardig in zicht te komen. Daarom de dag afgesloten met het aanvullen van de voorraad mahonie proppen van wat stukken resthout die we hier speciaal voor bewaren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten