woensdag 14 maart 2018

Zandstrook (finish)

Bitumen en bouten

slijtzool onder het diepste deel van de boot.
Onze ruim 6 meter lange kielbalk bestaat uit een aantal delen. Deze grenen delen zijn met elkaar verbonden door de kielbouten, maar op een aantal plekken ook gewoon gespijkerd.
Deze spijkers zijn in de loop der jaren grotendeels weggeroest en dus hebben we besloten om waar nodig de balken van de kiel met elkaar te verlijmen.
Onder het voorste deel van de kielbalk zat nog een smalle naad tussen de bodem planken. Deze is blijvend met een rubberkit gedicht.

Voor een goede waterbestendige verbinding tussen de slijtzool, de kiel en de boot hebben we gekozen voor een vezel versterkte bitumineuze pasta. Deze pasta is in grotere blikken te krijgen dan de meeste kitten die wij gebruiken, dit omdat we uiteindelijk 2.5kg nodig bleken te hebben. 
De pasta is met een plamuurmes zo netjes mogelijk over de hele lengte op alle raakvlakken van de kiel aangebracht en aan de binnenkant van de stalen slijtkiel.
De hele kiel is toen met een hydraulische krik stijf tegen de onderkant van het schip geperst totdat alles mooi aansloot. Als laatste zijn van voor naar achteren de nieuwe kielbouten geplaatst waarmee deze klus ook weer is afgerond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten