zaterdag 22 februari 2020

Schoorsteenkapje en bankafwerking

teak, eiken en grenen

Nu we in de werkplaats een metaaldraaibankje hebben staan is het makkelijker om onderdelen voor de boot zelf te maken.
Het eerste probeersel is niet een metalen onderdeel. We hebben uit een stuk teakhout een afsluitkap gedraaid voor op het schoorsteentje van de kachel. Origineel wordt hier een rubberen dop voor meegeleverd zodat als het schoorsteentje er niet op zit er geen water door het pijpje in de boot kan komen. Het kapje dat we nu gemaakt hebben is wat steviger dan zo'n dop en is zoveel mogelijk afgerond om te voorkomen dat er lijnen achter blijven haken.

Onder de bank hebben we diverse eiken steunen en pasblokken gemaakt om uiteindelijk de geleiders van de lade te kunnen monteren. Deze gaat nu zonder te klemmen open en dicht en past netjes in het bestaande frame onder de bank. Daarna is er een begin gemaakt om ook aan deze kant vlondertjes onderin te maken.
Al de teakhouten profielen voor de steunen en het grenen voor de vlonders is al gezaagd. Nu kan het puzzelen beginnen. Aan deze kant zitten namelijk een aantal spanten en knieƫn net iets teveel in de weg om makkelijke en rechthoekige vlonders te kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten