zondag 2 mei 2021

Uitbreiding waterinstallatie

Nieuwe aansluitingen

De grote afsluiter van de toiletafvoer hebben we met een maar grotere schroefbouten vastgezet. Deze waren besteld en op het moment van monteren nog niet binnen. De tijdelijke montage bleek echter grondiger te zijn dan de bedoeling. Het was nog een hele worsteling om het geheel netjes en onbeschadigd gedemonteerd te krijgen. Na het opboren van de boutgaten naar de nieuwe maat konden we het geheel weer monteren, maar nu hopelijk voor veel langere tijd .

Huiddoorvoer bilgepompen 

Aan bakboord, midden op het boeisel achter het zijzwaard zat vroeger een zwarte plastic huiddoorvoer. Deze is door ons hier oorspronkelijk geplaatst voor het afvoeren van water wat met een handpomp uit de bilge kon worden gepompt. Dit stukje ontsierend plastic is nu vervangen door een messing doorvoer. Deze is eerst op de draaibank wat boller gedraaid om hem een wat klassieker uiterlijk te geven. De doorvoer is ook een maatje groter geworden dan eerst omdat we er nu twee elektrische pompen op gaan aansluiten.
Wat er aan de buitenkant redelijk eenvoudig uit ziet geeft niet weer wat er aan de binnenkant allemaal bij komt kijken om dit allemaal aangesloten te krijgen. Deze extra koppelingen en leidingen maakte ook weer nieuwe beugels noodzakelijk om het zo netjes mogelijk e kunnen monteren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten