woensdag 16 december 2015

oud en nieuw

Motor en thuishaven

Slingergat onder het opstapje
Met een passende slinger bij de hand konden we het toch niet laten om even te proberen of de motor het nog doet. Ontsteking op tijd gesteld, een slangetje met benzine aan de carburateur gekoppeld en tot onze grote verbazing startte de motor al na een halve slag.
Dit trekt natuurlijk wel de aandacht in een overdekte loods. Nadat de rook weer was opgetrokken en de belangstellenden weer waren vertrokken konden we weer verder met de boot.

In de loop van de dag veel kleine klussen afgemaakt zodat we na het nieuwe jaar met nieuwe projecten aan de gang kunnen gaan. Vooral veel gaten en schroeven lopen afdoppen met houten proppen wat er nu alles bij elkaar al heel erg netjes uit begint te zien, reparatie van vorige week aan bakboord glad gemaakt en ook deze verschroefd en afgedopt. De hele boot uiteindelijk van voor tot achter netjes opgeruimd en gestofzuigd.

stadswapen Amsterdam
Thuis ook maar weer eens het stukje beeldsnijwerk opgezocht wat ons thuishaven bordje moet worden. 
Hier hoeft eigenlijk niet eens zo heel veel aan te gebeuren. iets strakker maken en de letters van de thuishaven er in hakken. Natuurlijk kan dit alleen maar >Amsterdam< worden. Dit is niet alleen de geboortegrond van onze boot maar ook die van de beide huidige eigenaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten