maandag 28 december 2015

vlak in de grondverf

Broer komt schilderen

motortje uit zijn element
Vandaag met veel moeite de motor en keerkoppeling onder uit de boot gehaald.
Al snel bleek dat delen van betimmering die later waren aangebracht de motor iets te strak omsloten. Na het bijwerken hiervan kon de motor met beleid van zijn fundatie worden gehesen.
De motor hebben we tijdelijk op de bank geplaatst om de ruimte onder de motor te kunnen ontvetten en in de eerste lagen grondverf te zetten.

Tegelijk met het schilderen van het vlak meteen ook maar begonnen met het fabriceren en voorbereiden van de loop van de motoruitlaat. Als eerste de precieze plaats van de diverse onderdelen van uitlaatsysteem bepaald en aan de hand hiervan zowel in het achterste bankschot als in de achterspiegel de benodigde doorvoer openingen geboord met een diameter van ruim 5cm.

Het ontvetten en in de grondverf zetten van de motorruimte verliep redelijk vlot zodat ook de rest van het vlak in de kuip meteen maar is aangepakt.
broer hard aan het werk
Het schilderwerk ging uiteindelijk zo geroutineerd dat we aan het eind van de dag de vloerluiken terug konden leggen over een volledig in de grondverf gezette bodem onder de kuip.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten