zaterdag 15 januari 2022

Nieuwjaar 1,2,3 start

Onderdelen aan dek

Kikkers

De eerste zes nieuwe kikkers die vorig jaar zijn gemaakt hebben allemaal al een nieuwe bestemming op de boot. Op de giek komen er minstens twee, één voor de smeerreep en één voor de onderlijkstrekker. Deze laatste met een nog te plaatsen liertje. Dan hebben we nog één voor op de spinakerboom en eventueel nog één op het dak van de roef voor als we de katval naar de kuip willen verlengen.
Maar de eerste twee die we al meteen hebben gemonteerd zitten nu op de kluiverboom. Dit is er één voor de traveler van de kluiver en de ander voor het beleggen van het halende eind van de waterstag.


Handreling

Voor de teakhouten handreling op het roefdak hebben we besloten om de manier van bevestigen grondig te wijzigen, Oorspronkelijk zaten deze van onderen door het roefdak heen vastgeschroefd met niet al te grote schroeven. Voor een wat veiliger gevoel maar ook omdat de schroefgaten al gebruikt waren gingen we deze in eerste instantie met grotere schroeven vastzetten. Dit ging niet geheel naar wens, de oude houten handreling wilde al snel splijten zodat we iets anders moesten verzinnen. De oplossing is nu dat we 7cm lange M8 messing draadeinden met epoxy in de reling lijmen, die we dan vervolgens met een ring en moer en natuurlijk de nodige kit weer stevig kunnen vastzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten